IN SIBIU

Evenimente

Prima pagină » Evenimente

Evenimente in Sibiu

Comunitati locale si artisti internationali se intalnesc la Sibiu, la festivaluri de teatru, film artistic si documentar, folclor, muzica simfonica, rock, jazz, arta stradala, moda, fotografie, gastronomie, maratoane si competitii sportive.

Intreaga regiune este o mare scena: piete, strazi, parcuri, cafenele, muzee, monumente istorice sau situri naturale.

Festivalul Medieval Cetati Transilvane

Pregăteşte-te de o călătorie în timp plină de fantezie! Timp de trei zile, cetatea Sibiului este transformată într-o veritabilă piaţă medievală animată de prinţese şi cavaleri, călugări şi menestreli, şi bineînţeles jongleri şi bufoni! Festivalul Medieval ‘’Cetăţi Transilvane’’ este un eveniment care surprinde prin atmosfera de basm adusă oraşului de poveştile romantice şi haiduceşti, prin spectacole de teatru istoric, muzică medievală, dans medieval, turnir cavaleresc, spectacole de circ şi animaţie stradală. Locaţiile variate ale evenimentelor, oferta bogată şi diversificată recomandă acest eveniment tuturor celor deschişi spre o întoarcere în trecut, spre încercarea de cunoaştere şi înţelegere a perioadei medievale, dar şi a creaţiei artistice contemporane cu tematică istorică.

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF)

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc. Înfiinţat în 2002, este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România. TIFF a devenit un brand recunoscut în România nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci şi pentru organizarea excelentă, atmosfera efervescentă şi multitudinea de evenimente, de la seminarii şi workshopuri până la concerte şi petreceri până în zori de zi.

Ultimele ediţii ale TIFF-ului au fost pe cât de spectaculoase, pe atât de bogate şi diverse în oferta de filme şi de evenimente de senzaţie. Ediţia din 2014 a prezentat nu mai puţin de 400 de proiecții, atrăgând circa 65.000 de spectatori în cele zece zile de festival.

Targul de Craciun

Târgului de Crăciun din Sibiu este organizat în Piata Mare din Sibiu. Timp de peste o lună, localnicii si turistii pot găsi în cele 70 de căsute expozanti din întreaga tară, cu produse atent selectionate, iar copiii pot participa la atelierele tematice desfăsurate în Atelierul lui Mos Crăciun.

Festivalul International de Teatru

„Orice an dificil aduce cu sine piedici, dar și soluții și abilități necesare. După ce anul 2020 a fost marcat în domeniul artelor spectacolului de prima ediție online a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu – printre puținele festivaluri de prestigiu de acest gen din lume care nu și-a întrerupt misiunea în timpul pandemiei – anul 2021 va sta sub semnul speranței. Astfel, în 2021 „Construim speranța împreună” – aceasta este tema ediției FITS din acest an, un an cu la fel de multe provocări, dar, credem cu convingere, cu la fel de multe motive de bucurie.
Următoarea ediție a festivalului sibian se va desfășura în perioada 20-29 august 2021 și va comporta o dublă dimensiune: online și fizic.”

( preluare de pe pagina oficiala a FITS 2021 )

Red Bull Romaniacs

RED BULL ROMANIACS 2021 este un raliu international de Hard Enduro cunoscut pe plan mondial ca fiind cel mai dur raliu de acest gen din lume. In acest an evenimentul serbeaza editia cu numarul 18 denumit „Vertical Madness Reloaded” si reuseste sa adune la start 360 de concurenti din peste 40 de natiuni. (Africa de Sud, Venezuela, Brazilia, Australia, SUA, Canda, Ucraina, Rusia, Kenia, etc).